2019 : Ecurie des Dunes wint voor de 9de keer op rij 

nu met Calisco De Kerser 

Gustafson wint voor Nederland de Grote Prijs van de stad Waregem

De 172ste Waregem Koerse op de derde hittegolf van het jaar werd er weer eentje voor de geschiedenisboeken. Een massa volk zakte naar de Gaverbeek af voor een tropische editie.


Het hoogtepunt was traditiegetrouw de Grote Steeple-Chase van Vlaanderen, een wedren over 4.600 meter. Taupin Rochelais, de winnaar van de afgelopen vier edities, kwam dit jaar niet aan de start. De levende legende werd niet helemaal fit bevonden, maar met Calisco De Kerser toverde trainer Patrice Quinton een ander konijn uit de hoed.


Na Royal Fou (2x), Martalin (2x) en Taupin Rochelais (4x) heeft de Franse topper zijn negende overwinning op rij beet.


Don Axxo nam de leiding, gevolgd door favoriet Bacalan, in wat een thriller van formaat zou worden. Halfweg de koers nam Vol Noir De Kerser, eveneens getraind door Quinton, de koppositie over. Hij pakte meteen vier lengtes op de concurrentie, maar net voor de laatste hindernis was diens pijp helemaal uit en leek Arc Du Chatelet voor een immense verrassing te zullen zorgen. Dit was echter buiten Calisco De Kerser gerekend.


Met een ongeziene eindsprint gaf de zevenjarige ruin de rest van het deelnemersveld het nakijken. Menig toeschouwer kreeg zowaar kippenvel op één van de warmste edities ooit toen jockey Olivier Jouin al vierend recht veerde uit zijn zadel. Datcha Des Mottes vervolledigde het podium.


GP Stad Waregem In de draf waren alle ogen gericht op de Grote Prijs Stad Waregem. Een koers over 2.350 meter met de absolute Europese top aan de start. Een kolfje naar de hand van Rick Ebbinge met Gustafson.


De Nederlander die onlangs tot wereldkampioen werd gekroond, haalde het voor Gert Sucaet met Espoir Davril. Topdriver Jos Verbeeck en Bugsy Malone pakten de derde plaats.


Voorts kreeg de massa volk dit jaar ook enkele nieuwigheden voorgeschoteld. Naast de korte ren met de jockeys van de toekomst op enkele pony’s en de vlakke galopren werd ook een wedstrijd voor het goede doel gereden.


In de steeple Prijs Jacques du Roy de Blicquy (4.600 meter) ging de overwinning naar Tamara du Granit van stal Ecobo! Vorig jaar werd het paard van trainer Jérôme Didier Marion 5de in deze koers. Favoriet Amour du Puy Noir die in 2017 en 2018 deze koers won, verloor zijn jockey bij het afspringen van de Ierse berm. Polinuit en Dargant werden 2de en 3de.

Uitslagen drafkoersen 2019 : zie hier

Deelnemers steeple- en hagenrennen : zie hier


Deelnemers vlakke ren St. Leger: zie hier


Feestprogramma 2019 zie www.waregem.be


www.waregemkoerse-lifestyle.be/