- - -

>>> Wedstrijdverslag en uitslag
 
» 19 MAART 2014, 69ste Nokere Koerse - Danilith Classic


Het podium: Tom Van Asbroeck (2de), Kenny De Haes (winnaar) en Nacer Bouhanni (3de).

Nokere 19 maart 2014
 - Kenny De Haes (Lotto - Belisol) wint 69e Nokere Koerse - Danilith Classic.

(SPORT INFO SPORTS)

De 29-jarige Kenny Dehaes heeft woensdag de 69e editie van Nokere Koerse-Danilith Classic gewonnen. De Lotto-Belisolrenner haalde het na een millimetersprint van Tom Van Asbroeck. De Fransman Nacer Bouhanni eigende zich de laatste podiumplaats toe.

Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog. Na goed 20 kilometer slaagden vijf renners erin om even voor de grote groep uit te rijden maar zij werden al snel opnieuw tot de orde geroepen. Het sein dan voor 17 anderen om na 45 kilometer koers een aanval op te zetten. Daarbij zaten Julian Alaphilippe, Iljo Keisse, Gert Steegmans, Tosh Van Der Sande, Dennis Vanendert, Salvatore Puccio, Martijn Keizer, Daniel Oss, Yves Lampaert, Jérôme Baugnies, Omar Fraile, Luis Mas, Jan Barta, Michael Schwarzmann, Niels Van Dijk, Jean-Lou Paiani en Jean-Marc Bideau. Laatstgenoemde moest er voorin af met kettingbreuk en op vier ronden van het einde werd de kopgroep verder uitgedund tot slechts twaalf renners.

Het peloton naderde, mede door het beukwerk van FDJ.fr, zienderogen op de leiders en toen alles weer te herdoen viel was het aan Iljo Keisse, Gert Steegmans, Salvatore Puccio, Tosh Van Der Sande, Martijn Keizer en Yves Lampaert om te gaan aanvallen. In volle finale ging het te traag voor Gert Steegmans. Hij werd pas in de laatste rechte lijn overdonderd door een compact peloton waarvan Kenny Dehaes net iets sneller was dan Tom Van Asbroeck en Nacer Bouhanni.

Het bergklassement werd gewonnen door Julian Alaphilippe.


Tom Van Asbroeck (rechts) komt net te kort om Kenny De Haes te verslaan.


Kenny De Haes haalt het met een banddikte.

Videoverslag van de Nokere Koerse-Danilth Classic via AVS en Sport40.
..
.
.

Videoverslag van de Nokere Koerse-Danilth Classic op Sporza .


.

Kenny Dehaes (Lotto-Belisol): Ik maakte de inzet van de ploeg af (SPORT INFO SPORTS)

De wedstrijdcommissarissen hadden een finishfoto nodig om te bepalen wie de 69e editie van Nokere Koerse-Danilith Classic zou winnen. Uiteindelijk bleek Kenny Dehaes net iets sneller te zijn geweest dan Tom Van Asbroeck. Laatstgenoemde zijn sportdirecteur ging de foto nog eens bekijken bij de afgevaardigden, kwam dan de perszaal in en feliciteerde Kenny Dehaes meteen. ,,Je hebt gewonnen man. Het was wel nipt’’, stelde Hans De Clercq.

,,Wij hadden in de vroege vlucht Tosh Van Der Sande en Dennis Vanendert mee. Voor mij kon de wedstrijd dus niet beter verlopen’’, lachte Kenny Dehaes. ,,De jonge mannen binnen de ploeg deden in volle finale maar dan hun werk. Soms moet ik hen nog wel wat toeroepen en corrigeren maar dat is alsmaar minder en minder het geval. Zo ook hier in de laatste rechte lijn waar ze in het midden de sprint gingen aantrekken. De tegenstand kan in dat geval langs twee kanten komen maar uiteindelijk verliep het nog heel goed en werd ik perfect afgezet. Ik moest wel vol doorgeven tot aan de finishlijn want echt veel had ik niet over. Het seizoen is tot hiertoe al goed geweest. Ik won reeds de Ronde van Drenthe en nu was ik ook de beste in Nokere Koerse-Danilith Classic. Ik maakte vandaag weer de inzet van de ploeg af’’.

Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise): Misschien meer succes dit weekend (SPORT INFO SPORTS)

Na de finish maakte Tom Van Asbroeck even het zegegebaar maar na het bekijken van de beelden van de finishfoto bleek het toch Kenny Dehaes te zijn die het pleit won.

,,Ik dacht in eerste instantie dat ik het hier gehaald had maar blijkbaar verwijst de finishfoto me naar de dichtste ereplaats. Jammer’’, verduidelijkte Tom Van Asbroeck. ,,Ik stel voor dat we de beelden toch eens gaan bekijken en als die laten uitschijnen dat Kenny Dehaes de snelste was dan zal dat toch met niet al te veel voorsprong zijn. Deze koers verliep voor mij niet al te best wegens geen superbenen. Ik liet me meeglijden in het peloton en wij hoefden als ploeg ook niet te werken want Yves Lampaert zat van ons voorop. Gaandeweg voelde ik me alsmaar beter worden. Op het einde werd gevraagd hoe het zat en ik besloot mij te mengen in de sprint. Steegmans leek nog even roet in het eten te gooien maar die viel op Nokereberg volledig stil. Lietaer was de laatste man om me af te zetten en ik kwam nog heel dicht bij de zege. Het moet enkele millimeter gescheeld hebben. Ik trek komend weekend naar Frankrijk waar ik zaterdag in deClassic Loire Atlantique en zondag in Cholet aan de slag ga. Misschien heb ik daar meer succes’’.

Nacer Bouhanni (FDJ.fr): Hier zat meer in (SPORT INFO SPORTS)

Als een donderwolk stormde Nacer Bouhanni als eerste de perstent binnen na de wedstrijd.

,,Ik zette mijn laatste krachtinspanning van veel te ver in. Ik heb echt wel dom gesprint’’, sakkerde hij. ,,Het is hier ook zo’n rare aankomst. Sprinten bergop tot daar aan toe maar dan ook nog eens op kasseien? Niet evident. De ploeg leverde vandaag uitstekend werk. Wij hadden niemand mee in de vroege vlucht en zijn van dan af bewust de zaak gaan controleren. In de slotronden smolt alles weer samen op uitzondering van zes renners. Gert Steegmans bleef daar nog het langst van tegen spartelen maar uiteindelijk was ook hij eraan voor de moeite. Maar ik had dan al mijn beste pijlen verschoten en werd pas derde. Ik kan mijn ontgoocheling niet echt weg steken. Hier zat meer in’’

VOLLEDIGE UITSLAG: KLIK OP DE AFBEELDING HIERONDER

Foto's van het VIP-gebeuren en de koers door Jurgen Debouver

Nog foto's van Nokere Koerse 2014
.

Verslag van regionale TV-zender WTV

..
69e Nokere Koerse-Danilith Classic van kilometer tot kilometer

(SPORT INFO SPORTS) =

Km 0: Onder een stralende zon nemen 187 renners het vertrek voor de 69e Nokere Koerse-Danilith Classic

Km 19: Aanval van de Nederlander Wouter Mol en de Fransman Benoit Jarrier

Km 20: Dennis Vanendert, Alphonse Vermote en Maxime Vantomme vervoegen de drie leiders

Km 21: Algemene hergroepering

Km 23: Het Vossenhol, de eerste beklimming van de dag met een compact peloton

Km 27: In Anzegem breekt de grote groep in twee stukken

Km 33: Hergroepering

Km 45: Aanval met 17 renners. Dat zijn Julian Alaphilippe, Iljo Keisse, Gert Steegmans, Tosh Van Der Sande, Dennis Vanendert, Salvatore Puccio, Martijn Keizer, Daniel Oss, Yves Lampaert, Jérôme Baugnies, Omar Fraile, Luis Mas, Jean-Marc Bideau, Jan Barta, Michael Schwarzmann, Niels Van Dijk en Jean-Lou Paiani

Km 48,5: Het eerste wedstrijduur zit erop

Km 65: De voorsprong van de kopgroep is opgelopen naar 2:48

Km 80: Het aanvatten van de 8 plaatselijke ronden van elk zowat 15 kilometer

Km 101: Jean-Marc Bideau krijgt af te rekenen met een kettingbreuk en moet zijn metgezellen laten rijden. Nog 16 leiders

Km 110: Nog zes ronden voor de boeg. De zestien leiders hebben 1:32 op het peloton

Km 140: Nog vier ronden. De kopgroep bestaat nog uit 12 man. Jérôme Baugnies, Daniel Oss, Niels Van Dijk en ook Jean-Lou Paiani moesten voorin de rol lossen

Km 169: Nog twee ronden. De leiders tellen nog 0:28

Km 182: Hergroepering

Km 184: Aanval met Iljo Keisse, Gert Steegmans, Tosh Van Der Sande, Slavatore Puccio, Martijn Keizer en Yves Lampaert

Km 195: Gert Steegmans zet alles op alles en springt weg uit de leidersgroep

Km 199: Gert Steegmans valt volledig stil in de laatste rechte lijn. Massasprint, zeer nipt gewonnen door Kenny Dehaes voor Tom Van Asbroeck en de Fransman Nacer Bouhanni.

 

 
| Officiële website Nokere Koerse 2011 | - | Contacteer ons: info@nokerekoerse.be |