- - -


>>> Wedstrijdverslag en uitslag
 
» Timothy Dupont (28) wint 71ste Nokere Koerse - Danilith Classic

.

Podium : Halvorsen - Dupont - Groenewegen

Fotoreportage van de start te Deinze : KLIK HIER

Fotoreportage van de aankomst te Nokere : KLIK HIER

16 maart 2016 - Timothy Dupont (28) heeft op Nokereberg de 71ste Nokere Koerse Danilith Classic op zijn naam geschreven. De renner van Verandas-Willems won nipt na een massasprint op de kasseien van Nokereberg. De 19-jarige Noor Kristoffer Halvorsen van team Joker was tweede, Dylan Groenewegen eindigde als derde.

Met de wind in de rug legde het peloton vanuit Deinze 48 kilometer af gedurende het eerste wedstrijduur.

Bij de eerste passage in Nokere ontsnapten 7 renners: Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), Sénéchal (Cofidis), Boucher (Crelan-Vastgoedservice), Ista (Wallonie-Bruxelles), Van Goethem (Roompot), De Ketele (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Peter Williams (One Pro Cycling). Bij het ingaan van de 8 plaatselijke ronden bedoeg de kloof 2'40".

Bij meerdere passages over Nokereberg overschreed Tom Devriendt als eerste de aankomstlijn, dit zou hem de bergprijs opleveren.

Onder impuls van LottoNL-Jumbo, in dienst van hun spurter Dylan Groenewegen, gingen de vluchters eraan. Daarna zorgde het gewriemel en de nervositeit voor de nodige animo.

Guldhammer geraakte met zijn helm geklemd in het frame van een collega. Na een tuimelperte in het peloton was Lotto-Soudal plots gehalveerd.

Maar Sean De Bie liet zich niet uit zijn lood slaan en probeerde met drie gelijkgezinden het peloton in de luren te leggen. Tevergeefs, een poging van Wisniowski strandde op drie kilometer van de finish.

Verandas Willems bracht Dupont in poleposition naar voren op Nokereberg. Hij klaarde de klus nipt voor Halvorsen en Groenewegen.

Interviews

Dupont: "Eigenlijk moest ik de sprint voor Kruopis aantrekken"

Voor Timothy Dupont is het na de de slotrit van de Driedaagse van West-Vlaanderen zijn tweede mooie zege van het seizoen. "Ik ben al héél het voorjaar echt goed en vorige week won ik nog in Ichtegem. En dan vandaag Nokere Koerse, dat is de max", reageerde Dupont opgelucht na de finish. "Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ik zou sprinten, maar dat ik de spurt voor Aidis Kruopis zou aantrekken. Maar op 500 meter van de finish moet hij mijn wiel zijn kwijtgespeeld. Ik riep nog 'Aidis, Aidis', maar ik zag hem niet meer. En dan ben ik maar zelf van ver aangegaan. Op 100m van de streep heb ik nog een tandje lichter geschakeld want ik voelde dat ik te zwaar zat. Ik ben vol blijven doorsprinten, ik zag nog iemand komen en heb dan de jump van mijn leven geplaatst."

Kristoffer Halvorsen: "Ben eerder een allrounder"

"Ik vind het echt ongelooflijk dat ik hier tweede ben", verklaarde de 19-jarige Kristoffer Halvorsen na afloop. "Eigenlijk scheelde het niet veel, voor mijn ploeg is dit een grote koers", zei Halvorsen. "Ik heb wel wat sprinterscapaciteiten, maar ik zie mezelf eigenlijk als een allrounder. Bij de junioren behaalde ik wel wat mooie resultaten, maar afgelopen jaar werd ik ziek. Daardoor ging bijna een heel seizoen naar de haaien." "Ik trainde afgelopen winter heel goed. Ik kan dit seizoen best wel omschrijven als een nieuwe start. Ik wil zo snel mogelijk doorstoten naar de profs. Mijn voorbeeld? Tom Boonen. Thor Hushovd is ook wel een idool van mij, maar Boonen is toch nog wat anders. Ik ben een grote fan van hem", besloot de Noor.

Favoriet Groenewegen: "Verwonderd dat ik hier nog derde kan worden"

Eén van de topfavorieten voor de eindzege op de Nokereberg was de Nederlander Dylan Groenewegen. De renner van LottoNL-Jumbo moest uiteindelijk tevreden zijn met de derde plaats. "Ik zat veel te ver om hier echt een rol van betekenis te kunnen spelen", aldus Groenewegen. "Op drie kilometer van de meet deed ik er alles aan om op te schuiven. Het tempo in de grote groep lag zo hoog dat dit maar bij mondjesmaat lukte. Eigenlijk ben ik zelfs verwonderd dat ik hier nog derde kan worden. Dit was het hoogst haalbare vandaag. Vrijdag wacht de Handzame Classic. Wellicht volgt de ontknoping ook daar na een massasprint. Misschien ligt die aankomstzone me daar wel veel beter."

Bergprijswinnaar Tom Devriendt: "Pakken wat er te pakken viel"

Traditioneel in Nokere Koerse is er ook een bergprijs voorzien voor de snelste tijdens de eerste zeven doortochten van de plaatselijke ronden. Tom Devriendt mocht met die prijs pronken. "Ik was mee met die vroege vlucht en daarom wou ik pakken wat er te pakken viel", stelde Devriendt. "Toen we met zeven man voorop kwamen, werd er goed rondgedraaid. Meteen maakte ik van die bergprijs een doel."

VERSLAG VAN DE WEDSTRIJD DOOR SPORZA : KLIK HIER

HIERONDER YOUTUBE VIDEO VAN DE LAATSTE 50 KILOMETER

UITSLAG


 

 
| Officiële website Nokere Koerse 2016 | - | Contacteer ons: info@nokerekoerse.be |